Бившият пом.треньор на националния отбор по волейбол Владислав Тодоров – Сарата заведе за първи път дъщеричката си Една във зала „Конгресна” на Двореца на културата и спорта. Това стана снощи по време на вечерната тренировка на националите на Пранди.

„За първи път влиза в залата след като се роди. Преди в корема на мама е била” сподели пред Гонг Сарата. Малката, която носи красивото име Една и е на годинка и пет месеца обаче се чувстваше отлично и се радваше много на синьо-жълтите топки и вниманието на националите. Все пак волейболът й е в кръвта – татко й е бивш състезател в зала и на плажа, треньор с доста опит, а и бивш помощник в националния тим на България, а мама – Мария Йосифова е изявена шампионка в турнирите по плажен волейбол и носителка на множество медали в зала. Сарата и Мани са заедно вече около поне 13 години.

Следващият сезон на Сарата му предстои ново предизвикателство. След няколко успешни и шампионски години начело на женския тим на АЕК Ларнака в Кипър, сега той е убедил ръководството да направят и мъжки тим, който ще ръководи той. Владислав Тодоров каза пред Гонг, че в състава му ще има и трима български волейболисти, но пожела те да останат анонимни за момента.

Ето какво каза още Сарата, държейки Една в скута си:

Имам прекрасни спомени от последните 4-5 години когато работихме с момчетата тук в зала „Конгресна”. Факт е, че настръхвам като влизат в тази зала. Още повече, че отборът сега върви добре и се радвам когато гледам по телевизията мачовете им. С цялото ми семейство се радваме на успехите на момчетата.

Сега за първи път с дъщеря ми Една влизаме в тази зала. Тя е била тук, но все още в корема на майка си.

Хубаво е, че ми вървят професионално нещата. Имаме работа, това е най-важното! Жена ми Мани и тя върви добре – спечели първия турнир от МТел Бийч Мастърс. Аз подписах контракт в Кипър и следващите две години ще съм там. Винаги ми е харесвал островът, все на там ме влече. До сега бях треньор все на жени, сега за две години ще водя мъже. С жените имахме наистина успехи, но винаги съм искал да работя с мъже. Дано успеем и с тях.

В мъжкия ми тим в АЕК Ларнака ще имам трима български волейболисти, но за сега предпочитам да останат анонимни и те лично да го обявят.

Искам да играем финал на кипърското първенство защото тимът ми има потенциал. В миналото спечелиха два или три пъти купата на страната, но съставът бе в позицията да не изпадне от елита. Там са работили също добри български специалисти. Навремето Асен Галъбинов е играл там, Иван Тасев също. Георги Петров е работил както Петър Драгиев. Дано се представим добре!