Известният български волейболист и специалист Владислав Тодоров – Сарата, започна временно работа в Казанлък Волей и вече помага активно в треньорската работа на всички представителни гарнитури на клуба – от девойките младша и старша възраст до жените, както и на юношите – младша и старша възраст. Това съобщи изпълнителниет директор на „розите” Деко Григоров.

„Сарата в момента е свободен от ангажименти, след като договорът му в чужбина наскоро изтече. Докато замине отново да работи навън, той ще ни помага. Той сам реши да помага в нашия клуб, така на приятелска основа, без да имаме поети някакви конкретни ангажименти един към друг. Много сме му благодарни за този голям жест, който направи за нашия клуб. Знаете, че съпругата на Владислав – Мария Тодорова – Мани играе при нас и е една от основните наши състезателки и капитан на отбора. Той пристигна в Казанлък при нея, за да са заедно. А сами разбирате, че човек като Сарата не може да стои така отстрани, само да гледа и да бездейтва – на него просто го „сърбят” ръцете за работа и затнова се хвана да помага”, обянси Деко Григоров.

Както е известно Владислав Тодоров е държавен селекционер и старши треньор на мъжкия национален отбор на Саудитска Арабия. Очаква се до месец той да отново да поднови своя договор с абарите.

Сарата се изявява като треньор и в Кипър, но само по време на почивката си като национален селекционер на Саудитска Арабия. Той изгради кариера в Кипър като наставник на елитните Анортозис, АЕК Ларнака и АЕЛ Лимосал, с които като старши треньор е печелил няколко шампионски титли и национални купи.

В АЕК Ларнака Влади бе заедно със съпругата си и настояща капитанка на „розите” Мария Тодорова – Мани. Тя също бе известно време треньорка в Кипър, точно на АЕК Ларнака, където обаче в две поредни години бе заменяна начело на отбора имонно от своя съпруг Владислав.

Сарата е и бивш помощник треньор на мъжкия национален отбор по на България. Работил е също и като треньор в Турция – като първи помощник на Мартин Стоев в елитния Халкбанк.