Българският национал Теодор Салпаров сподели в специално интервю за Дарик радио, че има проблеми с глезена. Той заяви, че ще се лекува до 8 май, когато започва първият етап от подготовката на националите за предстоящата Световна лига и Европейско първенство. Либерото, което разкри още, че напусна Зенит, добави, че се надява до 15 май да е напълно възстановен.

„От 8 май ще започнем по-леко с националния. Основната подготовка е от 15 май. Надявам се до тогава да съм напълно възстановен“, обясни Салпаров за проблемите с глезена си.

„Очаквания...винаги се стремим да спечелим повече мачове и някой форум, ако може. В световен мащаб има по-добри отбори от нас. Но можем да се борим с тях. Ако няма контузени, винаги можем да поднесем изненада. Когато толкова рядко се провежда Световно първенство у нас, на такъв форум трябва да разчитаме на най-доброто, което имаме. Мисля, че всички състезатели трябва да откликнем. Голямо удоволствие е да се играе пред родни фенове. Ще бъде нещо уникално. Дай Боже да направим нещо на Световното през 2018-а“, коментира още Салпаров.

„Преди всичко си желая здраве и всеки ден да се доказваш, защото с минало не се живее“, завърши волейболистът.