Либерото и един от най-опитните в мъжкия ни национален отбор по волейбол – Теодор Салпаров коментира лаконично поражението с 0:3 от Франция по време на Европейското първенство. Опитният волейболист беше категоричен, че днес е имало очевидна разлика в класите и тя е била основната причина за тежката загуба.

„Натиснаха ни много със сервис. Определено Франция е от най-класните отбори и днес това си пролича. Ние това го знаехме. Вече играя 18 години в националния отбор и французите винаги са били неудобен съперник. Днес го доказаха отново”, каза Салпаров след срещата.

„Жалко, че в първия гейм пипнахме 3-4 мрежи и не си направихме нашите контраатаки, когато вървяхме точка за точка. Там ни пречупиха. Заслужено победиха днес. Ние се готвим вече за Италия. Ние знаехме, че Франция е по-класният тим в момента. Дадохме каквото можахме и по-добрият отбор победи. Това е.”

„Съдиите нямаха никаква намеса. Франция ни би с огромна разлика. Видяха се класите на двата отбора. Пожелаваме им успех на тях, а ние излизаме утре в мач срещу Италия да се борим. Последен мач в нашата група, дай Боже, да покажем добра игра и да победим”, пожела си Салпаров.