С видео-прожекция ще бъдат представени новите съдийски правила във волейболното ни първенство, а също така по-меката топка. Генералният секретар на съдийската комисия Васил Янакиев ще събере на 25 януари мениджърите, представителите на всички родни клубове, международни и кандидат международни съдии, дежурни делегати, ден преди старта на турнира Атаро Клима, за да ги запознае с новите изисквания.

За целта от 17 часа в неделния ден в сградата на ДАМС ще бъде направен семинар и прожекция на клипчета, с които да се разяснят измененията – за проникване под мрежата, за пипане на мрежата, за бързата смяна, за възможността вторият рефер да свири престъпвания и други.

Любопитно е, че за в бъдеще до 2012 година в шампионата, както у нас, така и по света, ще се играе с по-мека топка (налягане 3,1 вместо 3,25 с цел кълбото да е лети по-дълго и да се удължат разиграванията.

Турнирът се организира за втора година в зала Универсиада и ще противопостави всички тимове от Супер лигата от 26 януари до 2 февруари. Резултатите ще важат и за класирането в шампионата. Миналата година надпреварата бе спечелена от ЦСКА. Срещите ще бъдат по четири на ден – от 13, 15, 17 и 19 часа, а почивният ден е 30 януари. Българският букмейкър Еврофутбол отново ще организира игри за публиката. Входът за привържениците на волейбола ще бъде свободен.