Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров и изпълнителният директор Станислав Николов проведоха работна среща с кмета на Разлог Красимир Герчев и президента на ВК Пирин Разлог Радко Тумбев, на която бяха обсъдени важни теми за развитието на волейбола. 

Посещението в Разлог e част от политиката на новото ръководство на Национална волейболна лига и даде началото на редица срещи с представители на волейболни клубове, волейболни центрове и местната власт за обсъждане на съвместни планове за развитие на спорта.

"Разлог е един от центровете, които генерират волейбол, генерират национали, генерират бъдеще за спорта. Пирин е клуб с големи традиции, школа, която от дълги години ражда таланти и изгражда волейболисти. В момента има много належаща нужда клубът и общината да развият спортната инфраструктура за волейбол, защото базата, с която разполагат, е морално и физически остаряла. И това определено спира развитието на клуба и волейбола в Разлог - желаещите да тренират са много повече, отколкото физическият капацитет на залата позволява. Общината има готовност с терени и идейни проекти, но сама много трудно може да се справи и разчита на подкрепа - било то от държавата, било то от частни инвеститори", заяви Атанас Гаров след срещата в Разлог.

"Освен мъжко направление в Разлог се развиват и девойки - всички гарнитури до старша възраст. И са на доста добро ниво. Втората основна тема, която обсъдихме, е може ли и как да се сформира и представителен женски отбор на Пирин Разлог. Споделихме с Красимир Герчев детайлите и плановете ни за развитие и подпомагане на клубовете. Обяснихме, че Национална волейболна лига поема и съдийските разходи с цел минимизиране на разходите за самите клубове. След дискусия стигнахме до разбирателството, че сериозно ще се разгледа възможността за сформиране на женски отбор", обяви председателят на Национална волейболна лига.

Освен че през годините Пирин изгражда редица национали за мъжкия национален отбор, дори и в настоящето имаме ярки примери, че местната школа създава и отлични състезатели при жените. От Разлог тръгват по своя волейболен път Добрияна Рабаджиева и Мария Каракашева. 

Освен развитието на школата с традиции в клуба, регистриран през 1946 г., председателят на Национална волейболна лига и кметът на Разлог обсъдиха и продължение на темата с нужното подобряване на спортната инфраструктура, тъй като районът е туристически и е много благоприятен за спортен туризъм през лятото.