Капитанът на националките по волейбол Христина Русева коментира след загубата от Русия с 1:3 гейма на Световното първенство в Япония, че на тима не е достигнала смелост, увереност и вяра в собствените сили.

„Може би заради възрастта, или опита, но допускаме много груби грешки. Русия не показа много силен волейбол в сравнение с това, което сме играли досега. Ако бяхме по-смели и концентрирани, мачът щеше да е в наша полза. Загубихме в този мач заради нас самите, отново. Поватарям се, мъчно ми е, че губим, но отборът ни наистина трябва да работи страшно много", започна Русева.

„Видя се от всички, че мачовете в Европейската лига и тези в Перу бяха супер добре, но разликата на нивата със сега е от земята до небето. Не можем да си позволяваме такива грешки, защото това е Световно първенство за жени, а не за подрастващи. Да, турнирът е към края, но ако сме професионалисти, би трябвало да се борим до последно, независимо, че нямаме шанс да продължим. И също така да мислим за следващата година, защото ни предстоят много тежки състезания. Трябва да докажем, че заслужено сме в Лигата на нациите“, каза капитанът, цитиран от сайта на Волейболната федерация. 

Във вторник, 9-и октомври, тимът ни почива. Следващият мач за волейболистките водени от селекционера Иван Петков е на 10-и октомври, сряда, а съперник е Тайланд. Срещата в Осака започва в 7:25 ч. сутринта българско време.