Днес, 12 септември 2017г., се проведе първата пресконференция на Волейболен клуб Дунав Русе за сезон 2017/2018.

Новият председател на управителния борд на клуба, Стефан Дюлае, начерта амбицията на отбора и стремежът догодина да играе в А група.

„Искаме да създадем един отбор по европейски стандарт. Изключително сме щастливи, че този нов проект представлява едно истинско публично-частно партньорство между общината и група от световно признати международни партньори като Канадско-френската Линамар Монтюпе, Приста Ойл и Монбат, както и Булстрад Арена. Това ново начинание цели да мотивира младежта и бъдещите поколения да останат тук в Русе, участвайки активно в спортните инициативи в града и района. Благодарни сме на бившия председател на клуба Валери Андреев, който остава важна част в управителния съвет.  Благодарни сме и за безценната подкрепа на кмета и Община Русе, с тяхна помощ ще продължим волейболната традиция, в града и региона, която е повод за гордост за всички русенци", коментира той.

Петър Шопов, новият старши треньор на волейболния клуб, представи новите лица на клуба.

"Първата краткосрочна цел и амбицията на отбора е да спечели мястото си в А група. Втората ни цел, която е дългосрочна, е да изградим клуб с организация по подобие на водещите европейски клубове. Третата ни амбиция е да подобрим условията и качеството на тренировките за младите, защото Русе е доказало в годините, че ражда големи спортни таланти, които ние трябва да развием, за да постигат високи спортни резултати.“

Волейболът ще е основна тема през идната година, когато Булстрад Арена ще е домакин на Световното първенство по волейбол 2018 г., а ВК Дунав Русе ще се погрижи да зареди още през 2017 г. русенци със спортен хъс и амбиция по време на домакинските си мачове, играни в Булстрад Арена. 

За да скрепят партньорството си и общите амбиции, представителите на ВК Дунав Русе и Булстрад Арена подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество в областта на развитието на Сдружение „Волейболен клуб Дунав Русе“ и волейболния спорт в град Русе.