Волейболистките на Казанлък Волей са силно мотивирани да повторят победния си мач  срещу Левски отпреди две седмици, когато ги победиха с 3:1 по време на турнира в Пловдив от междинния дял на пролетния полусезон на шампионата.  Днес момичетата на старши треньора Петър Дочев гостуват в София на носителките на националната купа на страната в среща от поредния 10-ти шампионатен кръг на първенството в елитната женска Национална волейболна лига на България.

„Розите”  тръгват за столицата с високи амбиции. Всички в отбора са здрави и нахъсани за успех, след като видяха, че „сините” са напълно преодолим съперник и по време на турнира в Пловдив. Тогава "зелено-червените" от Казанлък  Левски с класа и самочувствие и след мощна игра взеха мача с 25:21, 18:25, 25:22, 31:29 в отделните части, за голямо удоволствие на своите шефове и фенове. Голям мач за "розите" тогава направи Веселина Григорова, която с отлична и резултатна игра запуши устите на „доброжелателите”, като заби цели 22 точки, от които 6 аса! 18-годишният диагонал имаше близо 50% ефективност в атака, като добави и 5 блока за успеха на победителките. Сега Веси иска да повтори силните си изяви, защото смята, че й върви много срещу левскарките.

Срещу "сините" в игра за Казанлък Волей като титулярка, отново се завръща националното либеро Кристин Колчагова, която изкара тежък грип преди седмица. 22-годишната пловдивчанка, която е „моторът на отбора”,  е възстановена напълно от вирусната инфекция.

„Розите” ще имат добра подкрепа от трибуните по време на мача срещу Левски. Част от феновете им се стягат да пътуват с личните си автомобили до София, за да подкрепят своите любимки във важния мач.

Срещата в София довечера започва в 17 часа в спортна зала „Сиконко”.

БФ-волейбол назначи  Кирил Стоянов за главен съдия на дербито, като негов пръв помощник ще бъде Милена Лазарова.