Волейболистките на Казанлък Волей са силно мотивирани да повторят победния си мач срещу Левски  от януари, когато ги победиха с 3:1 по време на турнира в Пловдив от междинния дял на пролетния полусезон на шампионата. Момичетата на старши треньора Петър Дочев гостуват днес в София на носителките на националната купа на страната в първи мач от полуфиналната си плейофна серия за шампионската титла на България от женското ни волейболно първенство в елита.

„Розите” тръгват за столицата с високи амбиции. Всички в отбора са здрави и нахъсани за успех, след като видяха, че „сините” са напълно преодолим съперник и по време на турнира в Пловдив. Тогава "зелено-червените" от Казанлък победиха Левски с класа и самочувствие и след мощна игра взеха мача с 25:21, 18:25, 25:22, 31:29 в отделните части. Голям мач за "розите" тогава направи Веселина Григорова, която с отлична и резултатна игра запуши устите на „доброжелателите”, като заби цели 22 точки, от които 6 аса. 18-годишният диагонал имаше близо 50% ефективност в атака, като добави и 5 блока за успеха на победителките. Сега Веси иска да повтори силните си изяви, защото смята, че й върви много срещу левскарките.

Срещу "сините" в игра за Казанлък Волей отново се очаква да излезе намиращата се в отлична спортна форма помощник-треньорка на „розите“ Ваня Соколова. 42-годишната бивша капитанка на националния ни отбор се оказва напоследък скрития коз на Петър Дочев.

„Радвам  се, че успях да убедя Ваня отново да се завърне отново на терена като състезателка. Тя е истинско богатство за всеки един отбор и всеки треньор. Отиваме в София с амбиции за успех“, каза Дочев преди мача.

„Розите” ще имат добра подкрепа от трибуните по време на мача срещу „Левски”. Част от феновете им се стягат да пътуват с личните си автомобили до София, за да подкрепят своите любимки във важния мач.

Срещата в София довечера започва в 17 часа в спортна зала „Сиконко”.

Съдийската комисия към Българската федерация по волейбол назначи Ивайло Иванов за главен рефер на дербито, като негов пръв помощник ще бъде Симеон Иванов.