Съперникът на ЦСКА в първите елиминации на Шампионската лига Ресовия Жежов дойде с група от 19 души, 12 от които играчи, за срещата утре от 19:30 часа в Самоков. Вицешампионите на Полша показаха добро отношение към българските медии, но не скриха задължителното си желание за победа.

С усмивка кацна и наставникът на Ресовия Любомир Травица. Хърватинът, който преди време бе начело на сръбския национален отбор заяви: „Шансовете са 50 на 50! ЦСКА не е толкова силен като индивидуални играчи, а като колектив! Целта ни е следващата фаза, но най-добрите ще продължат”. 

Сърбинът в Ресовия Илия Илич отново повтори, че поляците са класен отбор. Ето и коментара на посрещача: „Мисля, че имаме достатъчно класа, да елиминираме вашия отбор. Ние играхме срещу тях в подготвителния период, на един приятелски турнир. Очевидно е, че сега вече играят по-добре. Тогава спечелихме лесно, с 3:0, но сега вече те не са същия отбор, вече са на по-високо ниво. Очакваме труден мач, особено тук, но сме оптимисти въпреки това.” Какви са шансовете на Ресовия? Кой е фаворит ли? „Не знам дали аз мога съм много обективен, повечето хора смятат, така е на хартия, че ние сме фаворити. Но това не означава нищо, когато мачът започне, всичко е различно.” Какво мислите за мача с Тренто? „За да играем с Тренто, първо трябва да победим ЦСКА, или ЦСКА трябва да победи нас. Така че ще видим какво ще стане”.

Ето още от изказването на треньора Травица:

Както ЦСКА, така и ние искаме да продължим напред в следващата фаза. Надявам се да играем добре утре, въпреки че знаем, че ще бъде тежко. Наясно съм, че ЦСКА играе като домакин доста добре. Но и ние имаме възможности. Нека по-добрият да победи.

Шансовете на всеки един от 12-те отбора в тази фаза за еднакви. Най-добрите ще продължат напред! Всеки ще даде максимума си. Всеки един клуб има шанс 50 на 50 да прескочи тази фаза на Шампионската лига. За всички ще бъде трудно, но искам да се получи добър мач утре.

Нормално е всеки отбор още от утре да иска да постигне добър резултат и като геймове, който да му помогне за класиране. А всеки взет гейм в повече може да е решаващ. Мачът утре е решителен!

Гледал съм всички мачове на ЦСКА в Шампионската лига. Сега играят много по-добре отколкото в началото на надпреварата. Нямат толкова силно индивидуалности като играчи, а имат наистина силен, интересен и млад колектив. ЦСКА е направил смесица от млади и опитни волейболисти. Това дава резултат и прави постижението им – класирането за тази фаза не случайно.

Сигурен съм, че ще бъде наистина тежък мач! Нашите силни страни са да играем добре и във форма. Това може да ни даде сигурност в играта. Имат добри играчи, технични попълнения и силен диагонал.

Трудно ми е да прогнозирам резултат или какво ще стане утре, но пак ще кажа – шансовете са 50 на 50!

С какво можем да изненадаме ЦСКА?! Ами много ми е трудно да кажа дори едно нещо. Дойдохме най-вече с амбицията си да продължим в следващата фаза. Следващите плейофи са основната ни цел. Но на волейболното поле ще се реши кой ще го заслужи.