Разпределителят на волейболния Левски Даан Ван Хаарлем сподели за страницата на тима във Facebook, че в Холандия няма аналог на дербито между „сините“ и ЦСКА.

На 13 февруари големите съперници ще премерят сили в зала „Универсиада“. Дербито е с начален час 18.30.

„Зная, че всички срещи между тези два клуба са изключително важни, независимо за какъв спорт става дума. Левски и ЦСКА са грандовете на България и имат много привърженици. Така че е нормално всички фенове да искат много силно техният отбор да спечели. Осъзнавам важността на предстоящия мач, който освен всичко е от голямо значение и за класирането преди плейофите“, сподели холандецът.

„Гледах ги на живо в мача на ЦСКА срещу Нефтохимик, който загубиха с 2:3 у дома. Разбрах, че имат проблеми с контузени състезатели и се налага да играят с прекроен състав, но това е част от спорта. ЦСКА има добър отбор, ще бъде наистина интересно като се срещнем. Задачата пред нас е да се подготвим за мача и мисля, че имаме своите шансове да вземем три точки от тази среща“.

Що се отнася дали в Холандия има аналог на този сблъсък, разпределителят каза:

„В Холандия също имаме различни отбори от един град, но най-големите съперници обикновено са от различни градове, които обаче се намира сравнително близо на картата. При нас е така във всеки спорт. Във футбола обаче съперничествата са много по-отчетливи, отколкото във волейбола, и действително нямаме еквивалент на вашите спортни грандове Левски и ЦСКА. Волейболните ни клубове не са свързани по никакъв начин с другите спортове, което означава, че навсякъде има различен тим съперничество“.

„В Холандия и Белгия съм участвал в такива мачове. Кариерата ми започна от Дутинхем в Холандия, който има съперник от съседен град. Също в Белгия съм участвал в подобни мачове, но не мисля, че нещо от това може да се сравнява с Левски – ЦСКА. Наистина имаше много фенове и емоции, което винаги е хубаво и за състезателите“, добави волейболистът.

„Определено ми харесва тук за момента. Тренираме много и подобряваме представянето си, а целта е да бъдем максимално напред преди плейофите. Чувствам се добре в клуба, съотборниците ми помагат много с езика и живота в хубавия град София“, завърши Даан Ван Хаарлем.

Всичко от волейболната Суперлига може да следите по каналите от пакета DIEMA XTRA и на платформата PLAY DIEMA XTRA.