Общото събрание на Българската федерация по волейбол утре в Правец може и да не се проведе, научи Гонг. Сбирката, насрочена за 10 часа в града на Тодор Живков може и да бъде отложена.

Първо в Гонг разбирате и причината – 4 клуба искат отлагането на Общото събрание и то с много юридически аргументи.

Изненадата е кои са точно тези 4 клуба – Марек Юнион Ивкони (Дупница), Пирин Балканстрой (Разлог), Нефтохимик 2010 (Бургас) и ЦСКА (София).

Припомняме, че отборите на Марек и Пирин бяха врагове в спора за титлата в мъжката Суперилига и се стигна до служебен шампион. Тимът от Дупница е шампион за 2011/2012, съставът от Разлог – вицешампион, а клубът от Бургас заслужи бронзовите медали. ЦСКА, след като последните години представяше България в Европа и най-силната клубна надпревара – Шампионската лига, остана на 4-то място в крайното класиране.

В същото време пък президентът на БФВ Данчо Лазаров седя рамо до рамо до боса на ЛукОйл и волейболния Нефтохимик 2010 на трибуните за първия финален мач в баскетболното първенство между ЛукОйл Академик и Левски. Тогава в Правец на почивката на двубоя Лазаров и Златев се оттеглиха на разговор в едно от помещенията в Спортния комплекс.

Любопитно е още, че самото Общо събрание ще бъде в хотела, чийто собственик е Валентин Златев.

В същото време първата оставка в БФВ след напускането на Радостин Стойчев и Матей Казийски бе на боса на Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов. Бившият ни селекционер бе официално поканен на Общото събрание утре, а самият той намекна, че точно там той ще обяви точните хора, които могат да управляват федерацията.

Припомняме, че според брой 35 на Държавен вестник от 8 май 2012 година, Общото събрание на БФВ е на 14 юни в Правец е обявено не като изборно, а редовно. Ето и точният текст от Държавен вестник: „Управителният съвет на Българската федерация по волейбол на основание чл. 26 ЗЮЛНЦ и чл.11 от устава свиква редовно общо събрание на БФВ 14.06.2012 г. в 10 ч. в гр. Правец, кв."Езерото" 8, при следния дневен ред:

1. отчет на УС за дейността на БФВолейбол през предходния период;

2. приемане на финансовия отчет на БФВолейбол за 2011 г.;

3. приемане на бюджета на БФВолейбол за 2013 г.;

4. промени в устава на БФВолейбол;

5. приемане на членове на Управителния съвет“.