Първият турнир от новата инициатива на българска федерация по волейбол при подрастващите в девическото направление – „Скаут лига“ стартира утре, 20 октомври (вторник), като мачовете ще се играят в столичната зала "Христо Ботев".

Това е пилотен двугодишен проект на БФВолейбол за развитие на младите волейболистки у нас, като обхваща момичета, родени 2002/2003 година.

Надпреварата ще бъде от октомври 2015 до февруари 2016, като включва общо шест турнира, с участието на шест клуба - Левски, ЦСКА, Славия, Локомотив 1929 - Нидо, Звезди 94 и Марица Пловдив.

Във всички турнири шестте отбора-участници ще бъдат разделени две групи по три. Първите два оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Победителите спорят за 1-2 място, победените за 3-4 място.

Отборите, заели трета позиция в групите се срещат за 5-6 място в крайното класиране. Играе се по системата на Световното Гран При, като всеки турнир е сам за себе си,с полуфинали и финал. Също така участниците в групите ще бъдат различни, за да се даде шанс на отборите да се срещат помежду си повече пъти.

За стартовия турнир се получи следното разпределение на двете групи:

Група А: ЦСКА, Марица, Локомотив 1929 - Нидо

Група Б: Левски, Славия, Звезди 94