Първа тренировка със състава на Марек Юнион-Ивкони направи новата звезда в отбора Ивес Мутабази. Ненавършилият още 23 години национал на Руанда пристигна призори в България и сам изяви желание да се включи още на сутрешното занимание, съобщиха от клуба. Мутабази има дългосрочен договор с дупничани, които разчитат да бъде поредното им откритие.

"Щастлив съм, че ми се отдава този път сериозна възможност да разкрия потенциала си. Преди 3 години бях в Япония, но не за 3 месеца, а за 6 месеца и там напреднах за подобряване на отделните елементи. През миналата година, бях в Ираклис, но документални проблеми основно, а и финансовата криза бяха причина да не сключа договор. 

Говорил съм с другите момчета, които минаха през Марек Юнион-Ивкони - Окело Дауди и Катбарт Малинга, които ми казаха, че това е перфектното място да се развия, условията са чудесни и момчетата ме приеха веднага. Ще дам всичко от себе си, както за да се развия, така и да помогна на отбора за по-предно класиране", бяха първите думи на Мутабази.

Той се оказа фен на бившия волейболист на Марек Цветан Соколов, като обича да гледа мачове от италианското първенство.

„Харесвам изключително много играта на Цветан Соколов. Дори някои елементи се опитвам да му открадна. Нямах идея, че той е именно от Марек Юнион-Ивкони и в мъжете и бил привлечен именно от настоящия треньор Виктор Карагьозов. Надявам се да се видя с него някой ден", призна Мутабази.

Той впечатли с качествата си още на първото занимание. В клубния си отбор е играл като диагонал, а в националния отбор като посрещач. Все още не е ясно в "Марек Юнион-Ивкони" на кой пост ще бъде използван, защото следващата седмица пристига още един чужденец, който играе на същите постове.