ЦСКА ще бъде без капитана си Иван Тасев в ¼-финалните си мачовете срещу Левски Сиконко. Разпределителят е в болница с остър синузит и пропуска „вечното” дерби в Национална волейболна лига на 22, 25 и евентуално на 27 март.

Контузии има и в лагера на бронзовия медалист Пирин (Разлог) преди мачовете със Славия. След проблемите с руснака Михайл Вуре, сега Костадин Гаджанов е извън състава. Георги Михов все още не е готов да се върне в игра (той обърна палец в мача с Марек Юнион Ивкони) и се очаква да започне тренировки след 1 седмица. Играчите на Любомир Герасимов са в Македония. Вчера те загубиха с втория си състав от Работнички Фершпред с 1:3, но тази вечер имат втора проверка.

Сериозни контузии в лидера ЛукОйл Нефтохимик няма за леките срещи с Арда на ¼-финалите. Северин Димитров ще заведе играчите си на лагер в Добрич от 27 март до 1 април. Там са възможни и проверки с Черно море. ЛукОйл Нефтохимик пък реши да запази основните си играчи за ½-финалите и те няма да участват на Спартакиадата ОАО ЛукОйл в Сибир. Там ще участва „втори” отбор на бургазлии, в който място намериха двама волейболисти от Славия и 4-ма от Арда.

Без никакви проблеми пък е Виктор Карагьозов. Преди завързаното дерби Марек Юнион Ивкони – Черно море, всички волейболисти от Дупница са готови за трудните срещи с варненци. Дупничани решиха да „загреят” за домакинството си утре като отидоха на стадион „Бончук” и гледаха наживо футболния мач Марек – Вихрен.