Президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер поздрави българската централа. Със специален факс, адресиран до боса на БФВ инж.Данчо Лазаров, подписан от лично от Майер и изпълнителния директор Оливие Мотие, CEV хвали България за отличната организация на Олимпийския предквалификационен турнир в Габрово.

Шефовете са останали изключително доволни от условията, предложени от домакините и благодарят на всички хора, които са били ангажирани. От ръководството на европейския волейбол са доволни от факта, че за пореден път, след като са поверили едно толкова тежко и важно събитие да се организира у нас, родната централа се е справила.

„От името на Административния борд на CEV, бихме искали да поздравим националната ви федерация за отличната организация на предквалификационния турнир в Габрово. Събитието бе проведено при отлична и сериозна организация и протече успешно, както от логистична гледна точка (организация, програма, зрителски интерес), така и що се отнася до изявите на отборите. Затова благодарим на всички ангажирани хора за положените усилия и отдаденост”, се казва в писмото.