Президентът на Република България Георги Първанов изпрати по един от съветниците си специално поздравление до младоженците Тодор Алексиев и Ваня Вълканова по случай сватбата им снощи.

„Уважаеми младоженци, родители и близки, приемете най-сърдечните ми поздравления по повод тържествения ден. Вярвам, че съвместният път на Ваня и Тодор ще бъде изпълнен с много обич, уважение, доверие, успехи в спорта и във всичките им начинания. Пожелавам им крепко здраве, радост и семеен уют. Честит и весел празник на всички. За много години!”

Държавният глава подари на младоженците и копие на златен ритон.

Младото семейство Алексиеви отбеляза първия си ден от съвместния си живот с уникално тържество в Пловдив снощи. След църковната церемония и гражданския брак 130 гости се веселиха до сутринта. Най-ловък в хващането на жартиера се оказа рожденикът Симеон Найденов - баскетболистът успя да се пребори с представители на футбола, волейбола и други и до края продължи да танцува с еротичния аксесоар и приятелката си Маргарита Амиджинова.

Специална изненада за кума Панайот Чешмеджиев зарадва всички, след като се появиха три екзотични танцьорки, които се преобразиха по-късно като медицински сестри.

Волейболния национал и състезателката на ВК Славия разрязаха триетажна торта, след което много точно се нахраниха взаимно, макар и със затворени очи. Матей Казийски и гаджето му Соня обаче се омазаха с торта в опит да уцелят устите си.

Тежки и дълги хора се виеха почти непрестанно, а предводител на най-трудните народни танци бе Николай Николов.

Пламен Константинов също уважи тържеството, но бе принуден да напусне в разгара му, тъй като се отправи към Гърция.

Блусът на младоженците бе под съпровода на Брайън Адамс. Гайдар и народна певица бе един от подаръците на семейните близки, а идеята е била вечерта да се появят 100 гайдари.

Най-неуморен на дансинга бе вуйчото на Ваня, а на специално внимание се радваше двугодишният Виктор – син на Андрей Жеков и Валя.

Купонът се прехвърли по-късно в местна дискотека и завърши рано тази сутрин.

Всеки един от поканените получи специална снимка на младоженците.

Ваня и Тодор Алексиеви днес занимават за Равда, където националният селекционер Мартин Стоев събира на приятелски лагер националите и техните семейства.