Последният десети кръг на пролетния дял на волейболната Суперлига дава възможност тимовете с по-задно класиране да се изкачат и да имат по-лесни съперници в плейофите.

 

Преди последните две срещи за сезона, ЦСКА е сигурен лидер в подреждането, тъй като има 45 точки. Червените вече са в Бургас, където ги очакват мачове със шампионите ЛукОйл Нефтохимик. Александър Попов реши да не дава почивка на играчите си, за да няма отпускане и бъдат във форма за следващия уикенд. Волейболистите на ЦСКА нямат здравословни проблеми и вероятно ще направят разходка по брега на Черно море.

В лагера на бургазлии отново се говори за диагонала Петър Христов. Той все още не е тренирал и е извън сметките и състава на Северин Димитров за двубоите. Очаква се от понеделник, Христов да вземе участие в подготовката за стартиращите от 27-ми март плейофи. На негово място на поста диагонал отново ще играе Венелин Кадънков. Целта на ЛукОйл Нефтохимик е максимално да затрудни ЦСКА, да вземе поне 5 точки и най-важното да запази второто си място в класирането, за да срещне тим от Висшата лига.

 

 Сблъсъкът Левски Сиконко – Марек Юнион Ивкони е решаващ за подреждането. Дупничани водят на сините с две точки, а при два успеха на вицешампионите могат да излязат под върха. Мартин Стоев вероятно ще съхрани национала Методи Ананиев, който е получил разтежение. Останалите играчи на Левски са в добра форма. В зала „Сиконко” петък и събота са очакват 30 фена на Марек, които ще дойдат с автобус от Дупница. Третите в класирането играха контрола с младежкия ни национален отбор и победиха с 3:0 гейма. Стефан Стоянов има проблем с ръката, но контузията не е фатална за участието му. Гостите не скриха амбицията си да запазят позицията си, въпреки че равносметката е в полза да столичани, които имат една победа повече в изиграните през тази година двубои.

 

Дълго пътуване предприеха играчите на Черно море. Шестите в Суперлигата пътуваха над 8 часа от слънчева и топла Варна до снежен Разлог. Настроението в състава на моряците е добро, тъй като са психически освободени и няма какво да губят. Целта им е само обиграване преди решителните срещи.

Домакините от Пирин са също в кондиция и без здравословни проблеми. Любомир Герасимов очаква добра игра и името на следващия съперник.

 

В плейофите се въвежда правилото: ако отбор с по-предно класиране бъде отстранен от тим по-надолу в подреждането, то факторът домакинско предимство се прехвърля на по-нискостоящия състав.

 

Съдийските назначения за 10-тия кръг:

 

Левски Сиконко – Марек Юнион Ивкони: първи мач Константин Тюфекчиев / Петър Харизанов; втори мач Борислав Поборников / Иван Момиров

 

ЛукОйл Нефтохимик – ЦСКА: Игнат Митев / Ивайло Иванов

 

Пирин (Разлог) – Черно море: Кирил Стоянов / Добромир Добрев

 

Всички треньори на 8-те клуба, рефери, които ще ръководят мачове от плейофите, супервайзери, ръководство на НВЛ и президентът на БФВ инж.Данчо Лазаров ще участват на съдийския семинар в неделя. Срещата ще бъде в Банско, като домакини са босовете на Пирин.

 

ДЕСЕТИ КРЪГ

21 и 22 март 2008г

 

СЛ-55

21.03

 17.30

ПИРИН БАЛКАНСТРОЙ

ЧЕРНО МОРЕ БАСК

СЛ-56

22.03

 17.30

ПИРИН БАЛКАНСТРОЙ

ЧЕРНО МОРЕ БАСК

СЛ-57

21.03

18.00

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК

ЦСКА

СЛ-58

22.03

18.00

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК

ЦСКА

СЛ-59

21.03

17.30

ЛЕВСКИ СИКОНКО

МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ

СЛ-60

22.03

17.30

ЛЕВСКИ СИКОНКО

МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ