Истинските фенове на Тренто отдадоха заслужено уважение към волейболистите на тима от едноименния град като изпълниха площада и ги приветстваха след края на сезона в Серия А1. Пространството на Piazza Duomo бе изпълнено с хора с жълто-сини знамена, които аплодираха шампионите на Европа и вицешампиони на Италия.

Треньорът Радостин Стойчев, бг-звездата Матей Казийски и Красимир Стефанов заедно с Никола Гърбич и останалите волейболисти получиха множество прегръдки от почитателите си в центъра на града. Песни, речи, шампанско и ръкопляскания сложиха края на сезона.

„Ние ценим подкрепата, която ни дадоха привържениците през целия сезон. Заедно с президента Диего Мосна ви обещаваме, че следващата година Тренто ще е още по-силен клуб”, каза треньорът Радостин Стойчев от сцената на събралото се множество.

След това един по един всички играчи, някои видимо развълнуван, както Винярски и Стефанов взеха микрофона в ръка и също поздравиха феновете на Тренто.

Гърбич подчерта, че успехите, постигнати в последните два сезона са преминали далеч отвъд всичките му очаквания, когато през юни 2007 г. подписа договора си клуба.

Кметът на Тренто Алесандро Андреата подчертава, че волейболният тим не може да съществува без града, но и градът не може без волейболистите си.

Пищното тържество продължи до късно на площада около фонтана Дуомо.