Президентът на БФВолейбол Данчо Лазаров сподели пред Гонг едно от предложенията си за следващия сезон - всички отбори, които нямат евромачове, като Левски Сиконко, Лукойл Нефтохимик, Пирин Разлог, Марек Юнион Ивкони, Арда Кърджали и Калиакра Каварна, да дадат част от класните си волейболисти на Габрово за участието му в Чалъндж Къп.

„Габрово имат много амбициозен спорен директор и спонсор. Дано успеят да направят добър отбор. Говорих с Любо Герасимов, който също е силно мотивиран. Даже трябва да помогнем на Габрово да направят един добър отбор. Може клубове, които нямат евроучастие, да им предоставят състезатели! Защо не?! Все пак те играят за България. Иска се добра воля и всичко е възможно. Трябва да се помисли върху тома предложение - даден играч ще има поне 2, 4, а защо не 6 евромача, ще бъде показан. Чакаме само инициативи и оферти от клубовете”, каза Лазаров.

Той сподели и мнението си за тимовете, които ще представят страната ни в турнирите на Стария континент – ЦСКА (мъже и жени), Габрово (мъже) и евентуално Марица (жени): „Всеки клуб решава сам за себе си дали може да направи добър тим за достойно представяне в евротурнирите. Ако става дума само за участие, то не е свързано с кой знае колко големи разходи. Говорим за 10-15 хиляди лева. Но ако говорим за това даден клуб да държи на името си, едва ли би участвал на всяка цена просто заради самото участие. Поздравявам ЦСКА за куража отново да играят в Шампионската лига, още повече, че това право им коства и много разходи. Дано изградят един силен отбор и се представят, ако не по-добре, но толкова добре колкото тази година и да продължат напред”.

На въпрос на Гонг дали ще има Левски Сиконко през 2010/2011 година, Лазаров отговори: „Що за въпрос?! Кога не е имало? Деца в момента има и се готвят. Ще има и мъже, и жени, и всички направления. Искам да отбележа като запознат със състоянието на тима, в качеството ми само на спонсор на клуба, защото има ръководство, което си търси други спонсори, тези състезатели, които играят в Левски Сиконко, гледат на своето участие като една предпоставка и шанс да излязат в чужбина. Това са момчета професионалисти заложили са на този спорт, това е тяхната професия. Селекция ще се направи след като се види кои играчи ще останат в България, ще се привлекат и нови състезатели. Някои от волейболистите вече си имат договори и осигурени клубове, но трансферният период сега започва. Всеки един от играчите търси най-доброто решение за себе си. Колкото повече волейболисти в чужбина, в силни шампионати, толкова по-добре и за българския национален отбор”.