Пирин посреща Левски Сиконко тази вечер в Разлог от 17.30 часа в исторически мач от НВЛ. Това е пети решаващ полуфинал от мъжкия шампионат, който ще определи втория финалист тази година. Резултатът в серията е 2:2 победи, а този който вземе 3 гейма, ще има възможност да спори с Лукойл Нефтохимик за титлата. Домакините за първи път в 60-годишната си история са на крачка от финал. Това е причината възпитаниците на Любомир Герасимов да са пределно амбицирани да докажат възможностите си, да зарадват верните си фенове, да станат героите на Разлог, а има и такива играчи, които искат да отстранят бившите си съотборници, с които дори са взимали златни медали. Сериозни здравословни проблеми в Пирин няма, стартовият състав е ясен. Специалните звукови ефекти са подготвени.

По специален ред ще влиза публиката в зала Септември, но със сигурност всички желаещи няма да могат да наблюдават мача на живо.

„Можем да влезем в историята, дано имаме късмет. Готови сме да разбием Левски Сиконко и да нарушим хегемонията им. Важното е, основните ни играчи да играят на максимума и да стане така, че от Мачерата да питат кой е Гаджанов”, сподели наставникът на домакините Любо Герасимов,. Волейболистите от Разлог вървят прогресивно, миналата година взеха бронзовите отличия. Тази година дебютираха в Европа и имат шанс за нещо повече от третото място. Шефовете на отбора дори вече се замислят, за Шампионската лига със сериозна реконструкция – преобразуване на залата в 3000-хилядно съоръжение, отговарящо на изискванията за международни срещи.

Победеният тази вечер ще вземе със сигурност бронзовите медали. Миналата година на полуфиналите Левски Сиконко се наложи с 3:0 победи в серията а в последните години „сините” не са стигали до подобен пети мач.

Промяна има в отбора на Мартин Стоев. „Върнахме духа си. Отново я има предишната атмосфера. Имаме и лидери. Решихме да не спим в Разлог, защото май така е по-редно. Всички ще играят освободено. Готови сме за девета година да играем финал”, заяви главният мениджър на Левски Сиконко Георги Захаринов.

В стартовата шестица на „сините” все още има няколко въпросителни. На кого ще заложи Мартин Стоев ще стане ясно едва минути преди двубоя – В. Братоев или Учиков и т.н. Относно организацията и атмосферата в залата от „синия” лагер настояват само да няма неофициални лица около съдийската маса. В предишните срещи в Разлог четирима полицаи охранява резервите на Левски.

Прогнозите:

- ако и двата състава подходят страхливо с респект и притесненост и в петия мач за пети път ще има пет гейма и инфарктен тайбрек

- ако на Пирин или Левски Сиконко му тръгне играта и е освободен психически, ще вземе бърза и чиста победа с 3:0 гейма

Кой ще играе срещу Лукойл Нефтохимик на финала в НВЛ ще разберем тази вечер в последния полуфинален мач от доста интересното равностойно и на моменти емоционално първенство.

Съдии на двубоя Пирин – Левски са Ивайло Иванов и Иван Момиров.