Подготовката за предстоящото Национално първенство по плажен волейбол Mtel Beach Masters за мъже и за жени вече е в разгара си. Пред Националния дворец на културата в София започна строежът на пясъчния стадион с 1000 седящи места, където от четвъртък до неделя ще се проведат битките за определянето на шампионите на България за 2013 година.

Шампионатът пред НДК отново ще бъде кулминацията в календара на БФВ. Той ще бъде с най-големия награден фонд измежду всички турнири през сезона. Общо 20 хиляди лева (8 хиляди при жените и 12 хиляди при мъжете) ще бъдат разпределени между участниците в зависимост от тяхното крайно класиране. Квалификациите, които ще се изиграят в четвъртък, 4 юли, ще определят кои 12 мъжки и 8 женски двойки ще намерят място в битките от основната схема, която ще се проведе в следващите три дни по обичайната за плажния волейбол система на двойна елиминация.

Инициативата Mtel Beach Masters Charity ще съпътства турнира в София и през тази година. Датата е 6 юли, събота. Проекта ще подкрепят спонсори и партньори, както и много известни лица от спорта, културата и изкуството. Набраните средства ще бъдат разпределени в две инициативи свързани със спорта и децата на България. Mtel Beach Masters Charity ще подкрепи една изключително благородна и социална инициатива на Мтел свързана с приемната грижа в България. Проектът носи името „Приеми дете. Създай бъдеще“ и осигурява финансова помощ на деца, настанени в приемни семейства в България. С другата част от набраните средства ще се подпомогнат волейболните отбори на България за 22-рите Летни олимпийски игри за глухи – Дефлимпикс.

ПРОГРАМА

 

Четвъртък, 4 юли

12 – 19 часа Квалификации: мъже и жени

Петък, 5 юли

9 – 19 часа Основна схема - ден 1: мъже и жени

Събота, 6 юли

9 – 18 часа Основна схема - ден 2: мъже и жени

18 – 20 часа Mtel Beach Masters Charity

 

Неделя, 7 юли

10 – 11 часа Първи полуфинал - жени

11 – 12 часа Втори полуфинал - жени

12 – 13 часа Първи полуфинал - мъже

13 – 14 часа Втори полуфинал - мъже

14 – 15 часа Малък финал - жени

15 – 16 часа Малък финал - мъже

16 – 17 часа Финал - жени

17 – 18 часа Финал - мъже

18 – 18:15 часа Церемония по награждаването