Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Силвано Пранди не е изненадан от състоянието на състезателите броени дни преди началото на Евро 2019. Специалистът се надява на добър старт на европейския шампионат за България.

"Видях доста положителни неща в последните два мача, но имаше и негативни. За мен е важно, че в момента се намираме там, където очаквах. Близо сме до основната цел - да изградим един балансиран отбор, коментира Пранди.

"Не смятам, че сме готови на 100 процента. Не съм сигурен, че има някой отбор, който е напълно готов. Искам да стартираме силно и това да ни помогне да постигнем максимума във важните мачове. Доволен съм от подготовката и всичко зависи от представянето на полето. Знаем, че няма нищо сигурно на този свят. Искам да започнем по най-оптималния начин в четвъртък срещу Гърция. Моята първа цел да спечелим първия мач, втората цел е да победим във втората среща".

Той се върна и към загубата срещу Бразилия по време на олимпийските квалификации във Варна през август.

"Няколко дни след мача с Бразилия не се чувствах добре емоционално. Бях много ядосан от пропуснатите възможности. Трябваше тези дни да отминат, за да насоча вниманието си към европейското първенство".

"Всички останали успяха да изтрият от съзнанието си този мач. Горчивината от загубата остана, но останаха и позитивните неща от играта ни. Хубаво е да се съсредоточим върху тях за следващите ни мачове", каза още италианският специалист.

Нападателят Тодор Скримов е излекуван от контузия и може да участва още в първия мач на Евро 2019 срещу състава на Гърция. Останалите противници на "трикольорите" в груповата фаза на европейския шампионат са Франция, Италия, Румъния и Португалия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.