"Поздравявам Япония. Те изиграха много добър мач, особено в четвъртия и петия гейм. Не допускаха много грешки. Само пет в последните две части. Разочарован съм, защото в първия гейм ние направихме цели 10 грешки", коменира след загубата от Япония Силвано Пранди.

"Това е твърде много. В сравнение с вчера, доста подобрихме играта си при сервис на противника, но недостатъчно за победата. Ключът към успеха беше, че защитата на Япония беше по-добра от нашата, което доведе и до по-доброто им нападение. Във втория гейм ние допуснахме наистина много грешки", каза още националният селекционер, цитиран от БТА 

Ето и останалите мнения след двубоя днес:

Тацуя Уета (селекционер на Япония): "Вчера след мача се върнахме в хотела и анализирахме шестте си ротации. Една от тях беше много рискова и реших да разменя позициите на Фукузава и Йонеяма. Вчера загубихме доста точки, когато и двамата бяха на първа линия. Щастлив съм, че днес победихме България със заслуга на всичките ни състезатели. Трябва да подобрим началния удар и да го насочваме по-добре. Играчите ни са ниски и затова трябва да играем много прецизно. Блокадата ни се подобрява, но трябва да работим върху индивидуалните умения на всички състезатели."

Владимир Николов (България): "Първо искам да поздравя японския тим. Съперникът игра много добре и заслужаваше победата. Освен във втория гейм и в началото на третия, когато играха лошо и направиха много грешки, нивото на тяхната игра беше много високо. Трудно беше да се предвидят комбинациите на двамата им разпределители и адмирирам това, че от вчера до днес промениха изцяло нападателната си тактика, което беше ключът към победата. Ние все още се мъчим да намерим нашия ритъм и имаме трудности при сервис на съперника. Понякога се справяме добре, но други пъти правим цяла поредица от елементарни грешки. Нямаме постоянство в играта. Японците играха толкова силно в защита, че това ни изнерви. Не сме свикнали атаките ни да се спасяват по такъв начин."

Даисуке Усами (капитан на Япония): "Чувствах напрежение, защото играем у дома, а вчера загубихме. Анализирах лошата си игра от вчера и така се подготвих за днешния мач. Много се радвам, че спечелихме. Следващите ни мачове няма да са в Япония, но ще направим всичко възможно да играем добре. Важно е как използваме центровете си и по време на мача наблюдавах внимателно българския централен блокировач. В четвъртия и петия гейм успях да се възползвам от това."