„Рисунката в ЦСКА е ясна – градим нов отбор” коментира наставникът на ЦСКА Александър Попов пред Гонг след картотекирането на състава си за сезон 2009/2010 във волейболната Суперлига.

Ето какво каза той по най-важните теми:

Смяната на старите с нови титуляри:

Имаме много промени по състава, след като се разделихме с 9 наши играчи от предния сезон. Само Филип Майо е титуляр и сега. На местата на напусналите идват момчета като Теодор Тодоров и Стоян Самунев. Те имаха статут на резерви и сега е техният момент за изява. На местото на Теодор Салпаров се завръща досегашният ми помощник Даниел Пеев, а негов заместник ще бъде младежкият ни национал Антон Василев. Вместо контузеният разпределител Иван Зарев привлякохме бившият капитан на представителната ни селекция и дългогодишен капитан на ЦСКА Николай Иванов. На местото на Рафаел Паскуал идва от неговия калибър като възраст и познания за волейбола ветеран Ивайло Стефанов.

Контузиите:

Имаме проблеми с няколко контузени състезатели – привлеченият от Варна Владислав Александров. Операцията на носа и неотшумяла стара травма на коляното му попречи да участва в предсезонната подготовка, а и ни проваля плановете по селекцията. Няма да разкрия голяма новина, че Бойко Бонев претърпя операция преди месец и половина. Затова имаме проблем в този пост на втори посрещач. Това наложи спешното намиране на играч до възстановяването на споменатите двама.

Американското попълнение:

В последния момент успяхме да привлечем американски състезател. Първото ми впечатление е, че не е от световна класа, но финансовите му претенции не са високи. С Ростър подписваме договор до края на месец декември. Той е с малък опит в зала и това си личи в техническите му умения, но има голямо желание за изява. Очаквам през следващия месец да разкрие някакъв потенциал без да разчитаме да вдига нивото на отбора.

Отдадените играчи:

Лошото при нас е, че не можахме заради тези контузии не можахме да възстановим на време, продадохме почти всичките състезатели като Аначков, Георги Вълов и Иван Колев в чужбина и останахме без хора. Също така дадохме 5-6 състезатели на близкия до нас тим на Монтана.