Отборът на Виктория Волей Пловдив се класира за полуфинал в Държавното първенство при юношите старша възраст, което се провежда в Дупница.

Пловдивчани изиграха трети пореден 5-геймов мач, но успяха да победят Пирин Разлог с 3:2 (16, -19, 13, -20, 10) гейма в решителния сблъсък за второто място в Група Б.

Постоянните обрати в резултата не липсваха дори и в тайбрека. В него възпитаниците на треньора Драган Иванов водеха с 6:3, но смяната на полетата стана при 6:8 за Пирин, за да се стигне до крайното 15:10 за Виктория Волей.

По този начин Виктория Волей ще играе за място на финала срещу домакина Марек, който завърши първи в Група А. Двубоят е утре от 16 часа и на практика се явява повторение на миналогодишния мач за 3-ото място в първенството, спечелен тогава от дупничани.

„Доволен съм от резултата, но не и от играта. Смятам, че нашият отбор има по-голям потенциал. Дано с класирането на полуфинал да спадне напрежението у момчетата и те да покажат истинските си възможности“, заяви за официалния клубен сайт старши треньорът на Виктория Волей Драган Иванов.