Половината от наставниците на 8-те ни елитни отбора се извиниха официално на съдиите. На среща с тях, за уеднаквяване на критериите за плейофите в първенството, треньорите, които присъстваха бяха тези на ЛукОйл, Пирин, Марек и ЦСКА. Първи извинение поиска Виктор Карагьозов, а след него на крака стана и Александър Попов.

„Всички треньори сме грешни, но носим отговорност пред отбора, спонсорите, шефовете и феновете. Явно корупция при вас няма, но адекватна оценка за работата ви е необходима. Добре е да има разглеждане на спортни моменти и мачове, за да бъдем и ние спокойни”, коментира наставникът на ЦСКА.

От съдийската комисия уточниха, че при тях официално са постъпили писма от Черно море, ЛукОйл и ЦСКА за съдийството на 3-4 арбитри и има последвали наказания.

Реферите също изразиха мнение, а международният Тошко Стоянов заяви, че спортът се нуждае повече от такива дискусии. За първи път в съдийската ни история виждам от толкова близо да си говорят специалисти и професионалисти. Нека шоута наречено волейболно първенство продължи, но ничия сметка.

Беше решено съдийските наряди за ¼-финалните плейофи да бъдат с частичен жребии- за Левски – ЦСКА и Марек – Черно море. За полуфиналите и финалите жребият ще бъде пълен.