С един ден по-късно от предвиденото ще пристигне в България италианският селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол Силвано Пранди.

Закъснение на полета от Торино до Рим стана причина треньорът да не успее за прекачването в столицата. Билетът на Пранди от Рим за София е презаверен за днес. След пристигането си селекционерът ще мине тест за коронавирус и след излизането на резултата ще започне работа с волейболистите.

Националите са на лагер в София от 22 юни. Подготовката ще продължи до 15 август. Във федерацията взеха решение да има летен лагер, въпреки че през тази година националите няма да имат мачове заради коронавируса. Европейската конфедерация реши квалификация за континенталния шампионат догодина да се състои в Израел през януари.

Освен домакините и България в турнира от дните между 7-и до 17-и ще участва и Австрия. Отборите ще изиграят по два мача помежду си. Победителите в 7-те квалификационни групи, както и 5-те втори отбори с най-добри показатели, ще се класират за участие на европейското първенство. Полша, Чехия, Естония и Финландия ще бъдат домакини на шампионата.