„Вчера говорихме, че 10 години не сме били Бразилия. Дано следващата да не е след 10 години. Поздравявам момчетата. Това е за тях най-вече. За да си повярват. Днес видяхме истинския Цветан Соколов”, заяви селекционерът на националния ни тим по волейбол Пламен Константинов след победата с 3:1 гейма над Бразилия в мач от Световната лига във Варна.

Изключителна България: Волейболистите разбиха Бразилия

Цецо Соколов след Бразилия: Победата е на отбора

„Най-важното е да не се отпускаме. Казах им, че ние сме като манталитет – обичаме да играем за слава и когато изпускаме славата, после остава само за чест да играеш. Там ни е по-трудно. Но днес го изиграхме мача и за чест. Най-важното е, че отборът игра добре. Гледаме напред сега. Шансове все още има. Така, както се развиват нещата в другите групи, всичко е възможно. Най-важното е да играем”, коментира още Константинов пред БНТ и продължи:

„По-важното е психологията. Виждате, че играем силно с добрите отбори. Такива победи ни помагат да си повярваме и как да играем в мачовете, които трябва задължително да спечелим. Надявам се, че ще повярват, че има потенциал този отбор.”