Селекционерът на националния отбор на България сподели впечатленията си от втората победа на "трикольорите" - с 3:1 срещу ръководения също от него Локомотив Новосибирск във Варна.

 "Предизвикателство беше, че трябва да се работи с два отбора едновременно, това е по-сложно, а не самите мачове. самите срещи са полезни и за двата отбора. С националния отбор сме по-напред в игровата практика, това е очевидно. В Русия тепърва ще започва първенството."

"По-важното е националите да са по-добро игрово състояние. Мисля, че проверките бяха полезни и за двата отбора. В общи линии почти всички геймове без два станаха равностойни. Всичко свършваше в две точки разлика. Ние имаме нужда от това. Лесни геймове няма да имаме на Европейското първенство. Някои от играчите са в по-добро състояние. Вече започва да се забелязва и скорост. Може би още една седмица ще ни трябва, но пък дълги първенства някой път трябва да ги започваш на границата."

"Да не си в прекалено идеално състояние преди първенството, за да може там да достигнеш максимума, така че се надявам да уцелим формата и да сме на максимум точно за мачовете в Полша. Амбициите ни са да се доберем до финалната фаза на европейското първенство и да играем докрая. Важно да започнем добре, ние нямаме много положителен баланс с Русия, но пък първи мач и те също може да са по-колебливи, така че поне в този мач, в който ние не сме изявен фаворит, може и да е плюс за нас стига да го изиграем мотивирано, да натиснем руснаците и да ги вкараме под напрежение, защото при тях го има. Те на всяка първенство тръгват с амбиции да го печелят и началното напрежение може да е по-голямо при тях, отколкото при нас, така че ако се възползваме от това нещо може и да е добре" , завърши Константинов.