Старши треньорът на волейболния Левски Сиконко Пламен Христов призна, че ЦСКА е фаворит във финалния сблъсък, но въпреки това според него „сините” имат шансове за титлата.

„Ще търсим дубъла, въпреки че ще е много трудно. Подготовката ни бе планирана за крайната фаза на шампионата, затова за нас е логично, че стигнахме до тук. Мисля, че ако поне двама от опитните ни състезатели, които продадохме, играеха, резултатите щяха да са други и силите да са по друг начин”, заяви Христов.

„Мисля, че с оглед на двата мача в Бургас, бяхме психически по-добре подготвени, бяхме по-добри на блокада и в защита. ЦСКА са фаворити, имат опитен състав, по- дълга резервна скамейка, предимството е за тях, но нашите шансове съществуват. Ще се борим до края”.

„Когато е вечно дерби не се знае, играем мач за мач и се надяваме да не се реши в три мача този сблъсък. Можем само да спечелим. Можем да си защитим титлата, това, че те са по-опитен отбор може да изиграе лоша шега. Шансът им е да ни надиграят 3:0, което ще бъде много трудно”, допълни Христов.