Старши треньорът Камило Плачи е доволен от победата на водения от него отбор на Хебър с 3:2 срещу Берое на четвъртфиналите в първенството на България по волейбол. Шампионите отстраниха старозагорци след 2:0 в серията.

"Успяхме да изпълним целта си да завършим серията в два мача. Този мач беше по-труден от първия, но това е добре за мен, защото такъв тип мачове те подготвят за дълги и оспорвани двубои в следващата фаза. Берое играха по-добре от първия мач, а ние имахме проблеми с някои от нашите състезатели. Всички мачове сега са много трудни, срещу трудни съперници. Аз гледам моя състезател - трябва да се възстановим", заяви Плачи.

На полуфиналите отборът от Пазарджик ще се изправи срещу Левски София.

Опитният бивш национал Тодор Алексиев призна, че Хебър е можел да победи Берое доста по-категорично. 

"Важно е, че продължаваме напред и няма да имаме повече срещи с Берое. Ще мислим за следващата фаза, ще анализираме къде сме сбъркали, за да можем да завършваме по-лесно. Имахме много контраатаки, които не можехме да направим в този мач. Двубоят можеше да свърши по-рано за нас. Редовният сезон в шампионата свърши, сега са плейофите и е съвсем друго", коментира Алексиев./ БТА