"Доволен съм! Успяха да играят нови момчета - Краси Георгиев и Добромир Димитров, а те са подходяща алтернатива за част от титулярите, които имам. Имам вяра в момчетата си", бяха първите думи на селекционера на България Камило Плачи след контролата с Австралия.

"Формата не ни е ОК. От понеделник започваме подготовка отначало, като ние закъсняваме с три седмици в сравнение с другите отбори. Трябва да се справяме, а не да коментираме проблема", каза още италианецът.

Треньорът коментира и предстоящите съепници в Световната лига с думите: "Доколкото знам Сърбия има за цел да играе финали за Световна лига и затова очаквам да дойдат в София с основния състав. Русия пък има материал за цели три отбора и затова не знам срещу нас с какъв ще бъдат. Георги Братоев ще играе в мачовете със Сърбия. Няма опасност да ги пропусне. Отсъствието му от полето днес бе предпазна мярка".

Относно появилите се слухове, че турският Халкбанк има интерес както към Камило Плачи, така и към Цветан Соколов, специалистът отговори, че всеки един треньор има различни опции: "В момента мен единствено ме оинтересува националния отбор на България".

По темата информацията на Гонг е, че турският клуб преди седмица се е договорил с Даниеле Кастелани да поеме тима.