Отборът на Пирин Балканстрой (Разлог) победи като домакин Монтана (Монтана) с 3:0 (25:22, 25:18, 25:22) в мач от единадесетия кръг на Суперлигата, информира bgvolleyball.com.

С тази победа съставът на Пирин оглави временното класиране, с мач в повече от ЦСКА, като има 10 победи и една загуба. Тимът на Монтана заема петото място с шест победи и пет загуби.

Въпреки чистата победа домакините не надделяха много лесно над гостите, като в първия и последния гейм монтанчани им дишаха до последно във врата.

Двата отбора започнаха равностойно, като играта точка за точка вървеше до 6:6. Тогава на крайната линия застана Ники Пенчев, който отбеляза един ас, а след негов сервис домакините дръпнаха с 3 точки в резултата 9:6. До края на гейма въпреки многото грешки и от двете страни на мрежата пиринци запазиха аванса си, като не допуснаха той да бъде намален и затвориха гейма в своя полза с три точки разлика.

Във втората част волейболистите от Монтана заявиха желанието си за по-голяма съпротива, като равностойността на играта бе по-дълга- до 11:11. След това обаче се получи пробив в посрещането и това доведе до срив в играта им, а разликата скочи на 6 точки в полза на разложките волейболисти 16:11. Това като чели пречупи гостите, като до края на гейма те отбелязаха само 18 точки.

Градивната съпротива на момчетата на Северин Димитров се затвърди в третия гейм, когато солидния отпор продължи до 22:22. Гостите бяха като преобразени, като на няколко пъти повеждаха, а второто техническо прекъсване дойде при 2 точки аванс за тях 16:14. В решителните минути на последното изравняване обаче, Младен Младенов изпрати топката в аут, което повлече втора грешка в монтанския тим и домакините набързо затвориха с блокада гейма и взеха срещата с чиста победа.

Реализатор на мача стана Благовест Катранджиев с 13 точки, следван от Ники Пенчев с 12 точки.

За Монтана Младен Младенов завърши с 11 точки.