Пирин победи Левски Сиконко с 3:0 (26:24, 25:18, 25:22) гейма в мач от 11-я кръг на Националната волейболна лига и по този начин излезе на второ място във временното класиране.

Още от самото начало възпитаниците на Любо Герасимов си осигуриха аванс, който достигна 6 точки при 12:6.

Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:6. Още по-голяма разлика домакините натрупаха до второто прекъсване, което бе при 16:9.

Пирин изпусна 4 поредни геймбола, но все пак взе първата част с 26:24.

Подобно на първия гейм домакините още в самото начало дръпнаха в резултата и не допуснаха нито веднъж да бъдат догонени. Първото техническо прекъсване дойде при резултат 8:4 точки, а второто - 16:11.

Третата част Левски Сиконко загуби с 25:22, а с това и гостуването си. За първи път от началото на мача шампионите поведоха в третата част с 5:1, стигна се до изравняване, но отново Мартин Стоев и компания натрупаха аванс и взеха първото техническо прекъсване при 8:7. Домакините изравниха при 11:11, но отново след отлични блокади на Гайдарски и атаки на Ананиев се стигна до второ техническо прекъсване при 16:14.

Шампионите запазваха аванса си до 20:20 и 22:22, но след атаки на Христов и Вуре домакините взеха мача с 25:22.

Най-добре се представиха за Пирин - Катранджиев, Вуре и Любо Христов, за Левски Сиконко най-резултатни бяха Ананиев и Гайдарски.

„Сините” волейболисти не са гостували в Разлог от девет месеца. Те бяха изненадани от тъпаните и фанфарите, които ги посрещнаха в залата и се наложи Мартин Стоев да комуникира със своите състезатели чрез свирене с уста.

Двамата треньори решиха в последния момент какви да бъдат стартовите състави и на двата отбора.

Пирин: Фарфаров, Михов, Петков, Христов, Катранджиев, Вуре (Митрев – либеро, Колев, Кирев, Стелдо)

Левски Сиконко: Учиков, Ананиев, Гайдарски, Антонов, Митев, Богданов (Г.Братоев, Шабанлийски, В. Братоев, Ковачев), Иванов – либеро.

След мача и от двата лагера оспорваха някои от съдийските отсъждания на Игнат Митев. Главният мениджър на „сините” Георги Захаринов, който е и вицепрезидент на НВЛ дори предложи реферът да бъде изваден от съдийските наряди от оставащите мачове от първенството.

Матек Казийски, след като 20 минути след срещата раздаваше автографи, лично се качи в автобуса на Левски Сиконко, за да пожелае успех на волейболистите в оставащите им мачове.

Временно класиране след 11-и кръг:

1. Лукойл Нефтохимик 28

2. Пирин Балканстрой 21

3. ЦСКА 20

4. Левски Сиконко 20

5. Черно море 19

6. Марек Юнион Ивкони 19

7. Славия 6

8. Арда Кърджали 0