Пирин Разлог победи Левски Сиконко като гост с 3:2 гейма в третия мач между двата отбора от полуфиналния плейоф в мъжкото ни волейболно първенство. Така момчетата на Любомир Герасимов вече водят с 2-1 победи. Следващият мач е утре, отново в зала "Сиконко".


Пирин показа страхотен дух, като започна устремно срещата с успех в първия гейм с 26:24. Домакините се стегнаха във втората част и бързо я взеха с 25:20, но веднага след това смениха отново облика си на терена, и допуснаха ново водачество на волейболистите от Разлог. Третият гейм бе категорично спечелен от тях с 25:16.
В решителната четвърта част Левски успя да стигне до тайбрек след 25:17.


Когато трябваше да се надигнат и да дадат всичко от себе си, за да спечелят тайбрек, момчетата на Мартин Стоев отстъпиха всякаква инициатива и позволиха на Пирин да натрупа аванс още в самото начало. Тайбрекът бе спечелен от Пирин с 15:9, а с това гостите от Разлог постигнаха и победа в мача с 3:2 гейма.


"Стигнахме дъното," заяви наставникът на Левски Мартин Стоев, а колегата му Герасимов изрази надежда за победа и утре, която ще сложи край на серията в полза на Пирин. "Аз съм сериозен човек обещах, че ще бием още в първия мач. Утре може да се класираме на финала. Нямам претенции за съперника".


Четвъртият мач ще се играе утре отново в спортен център Сиконко в Люлин, но от 16 часа по искане на държавната телевизия.


Утре, 6.04. от 17.30 в Дупница е третия мач между Марек и ЛукОйл Нефтохимик, бургазлии водят с 2:0 победи. Играчите на Виктор Карагьозов се надъхват за успех и смятат, че ще бъдат по-мобилизирани на собствен терен плюс подкрепата на верните си фенове, която много често се е оказвала решаващ фактор.

Левски Сиконко: Учиков 18 точки, Ананиев 17, Гайдарски 11, Антонов 10, Митев 3, Богданов 10, Иванов-либеро, (Ковачев, Димчев, Шабанлийски 2, Г. Братоев, В. Братоев 1).

Пирин: Фарфаров 1, Петков 11, Христов 16, Катранджиев 19, Гаджанов 8, Вуре 10, Митрев-либеро, (Кирев, Сотелдо 2, Колев, Крайнов).

Георги Захаринов: "Трябва да заведем играчите в зоопарка, защото ако не се страхуват от лъва, няма да се страхуваме утре и от Пирин. Не мога да си обясня страха днес".