Бронзовият медалист Пирин Балканстрой (Разлог) ще играе с Ираклис и Ламия от 10 септември на тридневен турнир в Гърция. След това в Разлог най-вероятно от 26 до 28 септември ще има друг турнир, на който домакините ще премерят сили отново с тима на Пламен Константинов Ираклис, Будва и националната селекция на Алжир.

14 играчи на Любомир Герасимов са на лагер до края на месеца на Белмекен.

Руснакът Михаил Вуре понася тежко подготовката, защото за първи път тренира на подобна надморска височина. Новопривлеченият 20-годишен посрещач Кирил Красневски от Беларус за момента оправдава доверието на треньорския щаб.

Проблеми има около третия чужденец в ПиринФрансиско Сотелдо. Разпределителят не може да се върне от Венецуела. Най-рано се очаква да се прибере на 28 август, тъй като от родината му има само два полета седмично, а свободни места няма.

Другата новина около отбора на Пирин Балканстрой е свързана със залаСептември”. Община Разлог прие на своя сесия предложението за изграждане на ново съоръжение на стойност 3 милиона евро.

Акционерното дружество на общината ще бъде със 70% участие, а волейболният клуб в лицето на Балканстрой с 30%. Мачовете от Национална волейболна лига ще се играят в залаСептември”, като още през есента започва изграждането зад сградата на новото съоръжение. С приключването на шампионата у нас, през април сегашната зала ще бъде съборена и свързана с новоизграждащата се. Очаква се тя да бъде завършена до октомври 2008 година.