Петър Дочев е новият старши треньор на женския волейболен отбор на Берое Стара Загора.

В кариерата си Дочев е бил помощник-треньор на женския национален отбор по волейбол, наставник на отбори във Франция и Швейцария, а през последните години бе и в Калиакра Каварна, Монтана, Казанлък Волей-Багира.

"Договорът ми с Дея волей Бургас изтече, междувременно получих добро предложение от Стара Загора и бях на кръстопът. Не взех лесно решението да си тръгна след всичко, което постигнахме с Дея, но и това го има в нашата професия. Понякога сърцето ти остава на едно място, а разумът те тегли към друго," сподели и за клубния сайт Дочев.

"Лятото е пред нас, имам поглед в Берое да привлечем 1-2 състезателки и искам старият спортен щаб да остане да работим в Стара Загора. Вече има преговори с класни играчи , очаквам скоро и да подпишат. Явно съдбата ми е такава. Миналата година с Нефтохимик 2010 станахме шампиони и спечелихме суперкупата, но отборът участва в Шампионската лига с друг треньор. Сега, с Дея волей, се класирахме за Суперлигата, но тимът ще продължи напред без мен. Преди това с девойките на Казанлък станахме шампиони и вицешампиони в различните гарнитури. Подписах договор за 2 плюс 1 години с женския отбор на Берое. Връщам се при хора, които познавам и с които ме свързват професионални успехи. И президентът Васил Аргиров, и спортният директор Деко Григоров имат амбиции отборът да се развива. Визията им напълно се покрива с моята, амбициите и старанието за успехи също. Тези дни ще бъда и на Държавните финали за девойки в Казанлък", допълни Дочев.