На електронната поща на Гонг днес бе получено писмо, от което става ясно, че бившият волейболен национал Петьо Узунов на 28 май е приет по спешност в пловдивска болница с доказана бронхопневмония.

41-годишният Узунов, който през сезона носеше екипа на Арда Кърджъли, получи изключително тежка контузия по време на третата полуфинална среща във волейболния ни шампионат срещу Марек Юнион-Ивкони. Оттогава насам ветеранът прави всичко по силите си, за да се възстанови, но все още е принудително обездвижен.

Гражданска инициатива „За децата“ се обърна официално за финансова помощ към кмета на Пловдив инженер Иван Тотев, заместник-кмета на Младежката политика и спорт Георги Титюков, както и към Община Пловдив.

Публикуваме молбата на волейболиста и близките му, като се молим единствено за скорошното му пълно оздравяване!

 

От:                                                                             Пловдив, 29 Май 2012 г.

Христина  Илиева

главен координатор на Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА”

 

До:   ОБЩИНА ПЛОВДИВ

На любезното внимание на:  ИНЖ. ИВАН ТОТЕВ, Кмет на Пловдив

г-н Георги Титюков, зам.-кмет Младежка политика и спорт

Копие до:  ОБЩИНСКИ СЪВЕТ -  ПЛОВДИВ

Копие до:  ОМБУДСМАН  НА ГРАД  ПЛОВДИВ

Копие до:  Пловдивски и национални медии

З  О  В      З  А      П  О  М  О Щ

 

от Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ

на семейството на видния пловдивски волейболист Петьо Узунов

 

Уважаеми инж. Тотев,

Уважаеми г-н Титюков,

Пиша Ви с огромно притеснение! Вчера тежко контузеният и обездвижен виден пловдивски волейболист Петьо Узунов беше приет по спешност в болница с вече доказана бронхопневмония! За съжаление, заради принудителното обездвижване налице е и голям риск от образуване на тромб в десния прасец на волейболната ни легенда! Обстоятелства, изключително опасни за здравословното състояние на Петьо Узунов!

По спешност бяха извършени пълни медицински изследвания (пълна кръвна картина, урина, микробиологично изследване на секрет) и рентгенова снимка на горните дихателни пътища на нашия волейболен талант. Цялото му семейство е изключително притеснено и сериозните финансови затруднения допълнително усложняват тежката житейска ситуация, с която семейство Узунови се бори вече два мъчително дълги месеца.

Най-любезно моля за Вашата своевременна подкрепа за отпускане на обещаната безвъзмездна финансова помощ към изпадналото в беда безработно семейство Узунови!

Както вече уведомих кметския екип, и двамата родители са безработни, бащата е много тежко контузен, обездвижен от кръста надолу на болнично легло и отглеждат своите двама сина, на 6 и 11 години, в сериозни финансови затруднения. Фактически семейството няма доходи и не може спокойно да посрещне дори изначалните житейски потребности като храна, комунални сметки, гориво за семейния автомобил, лекарства, облекло и обувки за децата. Големият син Влади е ученик и за него са необходими допълнителни финансови средства. Изключително скъпото следоперативно лечение и рехабилитация на тежко контузения Петьо Узунов е непосилно тежко финансово бреме за безработното четиричленно семейство.

Съпругата му закупи новоназначените лекарства срещу развивалата се бронхопневмония буквално с последните семейни финансови средства. Моля за Вашата своевременна любезна помощ към безработното семейство на Петьо Узунов!

Крайно наложително е вече да се започне и професионалното радвижване и рехабилитация с лечебни процедури в професионална спортно-лечебна база в България или чужбина, както и закупуването на двете сгъваеми наколенки-шини, регулиращи ъгъла на свиване на колената. Тези специални наколенки-шини са изключително скъпи, защото се изработват по индивидуална поръчка и пристигат от Германия. Всяка от тях струва 1700 евро или двете заедно ще струват близо 6800 лв. Моля Община Пловдив за съдействие с организирането на официална прес-конференция, на която да бъде публично обявена банковата сметка за дарения в подкрепа на семейство Узунови.

Societe Generale Eкспресбанк, SWIFT код: TTBBG22,

Клиентски номер: 0668488, IBAN: BG71TTBB94004525419648,

Бенефициент: Петър Владимиров Узунов

Уеб сайт: www.peter-uzunov.hit.bg

Благодаря за Вашето любезно внимание и отделено време.

Оставам в очакване на Вашия отговор и на Ваше разположение за успешно съвместно сътрудничество!

 

С уважение,

 

Христина  Илиева

дипломиран магистър Външна търговия и Международна логистика

главен  координатор  на  Гражданска  инициатива  „ЗА ДЕЦАТА”

от родители и граждани с постоянен адрес гр. Пловдив, Район „Северен

тeл: 0898 670 650, 0887 526940     Skype: za_decata      za_decata@abv.bg

уеб сайтове:  www.za-decata.hit.bg www.peter-uzunov.hit.bg

Facebook.com/Гражданска  инициатива  ЗА ДЕЦАТА

ПЕТИЦИЯ: www.peticiq.com/plovdiv