Марек Юнион Ивкони ще бъде воден от българин през следващия сезон. Това бе решено на днешната среща между президента Ивайло Константинов, мениджъра Людмил Найденов и останалото ръководство на финалиста за Купата на България,.

Изборът е сведен до трима български специалисти, като посоченият като най-заслужаващ поста вече е получил оферта. Марек сега чака отговора на треньора, а при отказ ще се обърне към другите двама.

Дупнишките волейболисти и следващия сезон ще участват в евротурнирите, като това ще бъде в Чалъндж Къп.

Ако Тренто успее да картотекира звездата Цветан Соколов за шампионата в Серия А1, то националът ни и при мъжете и младежите, ще играе в Италия. При отказ обаче от италианската федерация, от Марек ще търсят друг вариант да трансферират Соколов в чужбина.

„Шансът Тренто да го картотекира не е малък според мен, но трябва да изчакаме края на Серия А1. Финансирането зависи и от треньора, никога не сме имали проблеми с парите. Зависи дали ще има играчи, които ще си заслужат парите. Нови волейболисти ще се търсят, но първо чакаме треньора. Сега чакаме съгласието на български треньор, ако той откаже, имаме и друг вариант. Искаме медали и влизане в четворката. Трябва да се борим и да продължим традицията. Ако тръгнем да строим нова зала, поне две години ще трябва да играем другаде и затова предстоят нови преговори”, каза за Гонг Людмил Найденов.