Трансферната комисия към Българската федерация по волейбол отказа статута на свободен играч на Николай Николов. Центърът направи втори опит да разтрогне договора си с ЛукОйл Нефтохимик, но отново неуспешно.

След като изслуша двете страни в сряда, комисията излезе с решение тази вечер, че документите и контрактът са изрядни и не може да прекрати споразумението в полза на волейболиста.

„Каквото и да се случи, няма да играя в ЛукОйл! Приключих с тях. Има поне едно нарушение на петте точки в договора. Моите основания да искам да прекратя контракта ми бяха основно неплатени осигуровки и заплати, както и обявяването ми за симулант. В решението на комисията пише, че няма задължения по осигуровките, но аз имам доказателствен документ, че не е така. Нещата намирисват на споразумение! След толкова доказателства, на мен ми се отказва да стана свободен играч. След като БФВолейбол взе такова решение, то аз ще прибегна до съд!” обяви пред Гонг Николов.

„Везенков не може да ме задължи да ходя на тренировка, тъй като нямам с него трудови отношения. Решението на Федерацията е отделен въпрос. Всичко зависи от кодекса на труда”, допълни волейболистът.

Реакцията на ЛукОйл Нефтохимик не бе разбрана, защото мнение по въпроса може да изразят само собственикът на клуба Валентин Златев и изп. директор на ОСК ЛукОйл Сашо Везенков. Последният бе открит в Кипър по телефона и каза пред Гонг само: „В чужбина съм и не мога да правя крайни коментари по случая. Ние сме си казали каквото трябва с Ники. По принцип той трябва да се яви на тренировка с ЛукОйл Нефтохимик в двудневен срок. Може да бъда конкретен и точен в отговора си по случая след като се върна в България”.