Плейофът за влизане в първата осмица на Суперлигата между Левски София и Локомотив (Пловдив) бе отложен на база приетите от УС на БФВ на 6.10.2020 г. Правила за действие при положителен резултат за COVID-19.

Според правилата при минимум четирима картотекирани състезатели от представителния отбор, доказано заразени с коронавирус, съответният волейболен клуб има правото да поиска отлагане на предстоящата си среща след установяването. Четирима състезатели на "Левски София" са с положителни проби, следствие на което от клуба поискаха отлагане.

Ръководството на Национална волейболна лига реши насрочената за 23.10.2020 г. среща и за 26.10.2020 г. евентуална решителна среща от плейофа да бъдат отложени. НВЛ насрочи изиграването на двете срещи, както следва: на 05.11.2020 г. и евентуална решителна среща на 09.11.2020 г. при запазване на същата последователност на домакинствата. Часовете ще бъдат уточнени допълнително.

Само срещите от първи и втори кръг на в Първа и Втора осмица на Суперлигата, които са пряко отнесени до участието на "Локомотив" (Пловдив) и "Левски София", се отлагат, като допълнително ще бъдат определени дни и часове за провеждането им. Останалите мачове от първи и втори кръг на Суперлигата се играят по програма.