С три часа по-късно ще започне от планираното вечното дебри Левски Сиконко – ЦСКА за Купата на България по волейбол утре.

Сини и червени по предварителна програма трябваше да се срещната на полуфинал за трофея от 14:30 часа в зала „Христо Ботев”, но федерацията по молба на телевизията нанесе промяна като отложи със 180 минути сблъсъка между защитаващия трофея тим на ЦСКА и търсещия реванш за загубената титла Левски Сиконко.

Така от 14:30 часа пред погледа на националния селекционер Силвано Пранди ще бъде първото издание на едно друго дебри – морското между Лукойл Нефтохимик и новака в елита Калиакра Каварна. От 17:30 пък е вечното синьо-червено дебри.

Вход свободен пък бе пуснат от организаторите за публиката.

След като Левски вчера отстрани Пирин Разлог след 3:0 гейма (25:26, 25:21, 25:16), ЦСКА днес бе още по-категоричен срещу другия получил промоция тим за Суперлигата следващия сезон на КВК Габрово.

Играчите на Александър Попов сразиха тима на Любомир Герасомов с 3:0 гейма, но в отделните части: 25:13, 25:13, 25:15 точки. Николай Николов бе титуляр за червените на мястото на счупилия носа си Стоян Самунев, като центърът завърши с най-много точки – 16, а от средата на втория гейм до края шампионите играха с резервите си.

Финалът на Купата на България е в неделя от 17:30 часа, като след това освен трофея ще бъдат връчени медалите от шампионата, индивидуалните награди, а също така ще бъдат чествани годишнините от няколко исторически успеха на българския волейбол и ще бъдат наградени заслужили волейболни ветерани.