Четвъртфиналите за Купата на България волейбол мъже бяха отменени и няма да се играят на 19 март в сряда. След дълги преговори и обмисляне на различни варианти председателят на Национална Волейболна лига Краси Илиев и изпълнителният директор на БФВ Станислав Николов решиха турнирът за трофея да се проведе по нов формат - последните дни на месец април в Габрово.

 

Участие в надпреварата ще вземат осем отбора- първите шест от Суперлигата и първите два от Висшата лига след приключване на втория полусезон от първенството.

 

Купа Българиоя ще бъде в три дни в Габрово, като осемте отбора ще бъдат включени в „сляп” жребий, който да определи четирите двойки. Победителите отново ще бъдат подложени на пълен жребий за полуфиналите, а финалът по всяка вероятност ще бъде на 30 април. Ден по-късно селекционерът Мартин Стоев ще събере избраниците си за първи лагер с националния отбор.

 

В турнира няма да участват легионерите ни, а финалите на първенството ще започнат на 18-19 април. Датите за останалите мачове ще бъдат определени по-късно, тъй като се играе по системата до три победи от пет мача.

 

Това решение отменя определените по-рано двойки за четвъртфиналите за купата, който бяха сформирани според класирането от първия полусезон в НВЛ.