Марица Пловдив постигна осмата си поредна победа от началото на сезона в Националната волейболна лига. В среща от десетия кръг шампионките спокойно надиграха гостуващия Славия с 3:0 (25:12, 25:6, 25:18) след само 57 минути игра пред близо 300 зрители в зала Пловдивски университет.

Новото попълнение в отбора на Марица Александра Миланова игра като титулярка срещу досегашния си тим, като именно тя заби победната точка за 25:12 в първия гейм, а после стана и топреализатор на мача с 14 точки за победителките, включително четири аса. 

Сред стартовите осем на Иван Петков беше и най-младата разпределителка на пловдивчанки Мирела Шахпазова, а на поста диагонал игра Мария Данчева. Центърът Виктория Григорова бе на 100 процента в атака през първата част, като заби четири пъти, към които добави една точкова блокада и един ас.

Поради здравословни проблеми в лагера на Славия пък "белите" пристигнаха в Пловдив само със седем състезателки. Разликата в класите си пролича най-много във втория гейм, който започна с 10:0 за Марица и завърши с блокаут на Радосвета Тенева за разгромното 25:6. В третия гейм над всички в нападение беше Мария Данчева, но отборът като цяло допусна много непредизвикани грешки, които позволиха на гостенките да натрупат 18 точки преди Данчева да сложи точка на мача с успешна атака.

Марица вече има осем победи и 23 точки от осем изиграни мача. В таблицата следват ЦСКА с шест успеха и Левски с пет. За следващата си среща "жълто-сините" гостуват на Левски в зала Люлин на 10 февруари от 16.00 часа.