Още 3 състезателки, които закъсняха за началото на лятната подготовка на „Казанлък Волей“, се присъединиха към представителния женски тим на "розите" и вече тренират на пълни обороти. Това са посрещачката Никол Николова, центърът Кристина Тотева и основният ни диагонал Веселина Григорова, съобщи изпълнителният директор на казанлъчанки Деко Григоров.

И трите момичета по различни причини имаха разрешение от старши треньора Петър Дочев и от клубното ръководство да започнат тренировки по-късно.

Никол Николова наскоро се прибра от гурбет в италианския втородивиизонен „Сиджел Палаволо“ (Марсала) в Серия А2, но причината за отсъствието на 186-сантиметровата варненка, бе участието й на Европейското първенство по плажен волейбол, където тя представяше България заедно с бившата си съотборничка в „Марица“ - Теодора Симеонова.

Тотева имаше да взима изпити в университета и затова се присъединява по-късно към лятната подготовка на казанлъчанки.

Девическата националка Веселина Григорова пък се завърна от 20-дневния лагер с руския гранд "Уралочка" (Екатеринбург), където и тренира под ръководството на световноизвестния волейболен специалист Николай Карпол.

„Веси се прибра силно впечатлена от това, което е видяла в "Уралочка". Да тренираш в такъв голям клуб и то под ръководството на легендарния Карпол си е направо предизвикателство, голямо изживяване. Това за нея е безценен опит. Харесали са я, станала е една от любимките там и бързо се е приобщила към колектива. Играла е в няколко мача, разчитали са на нея. За Веселина обаче е по-важно на този етап да завърши с отличен успех образованието си, тя е много млада, има време за чужбина", коментира Деко Григоров.

Лятната подготовка на „розите” върви по план. Тимът тренира ежедневно при домашни условия в спортна зала "Багира" в Казанлък. Момичетата на Петър Дочев са много сериозни и отговорни.

Както е известно стартът на лятната подготовката на казанлъчанки бе планиран за 15 август, но се наложи да бъде изтеглен с десетина дни по-рано заради получената от Русия персонална покана за участие в силен международен волейболен турнир в Тюмен от 29 август до 4 септември.