На официалната страница на Европейската конфедерация по волейбол бе публикувана статия за талантливата българска волейболистка Александра Василева. 

"Може ли да бъдеш изгряваща волейболна звезда само на 16 години?", започва публикацията за нашето момиче.

"Това звучи доста претенциозно, но изглежда, че Александра Василева има нужните качества за това. Тя е не само капитан на националния отбор на България под 18 години при жените. Тя е също така е и харизматичен лидер, топреализатор и най-добрият диагонал на "лъвиците", които през миналия уикенд се класираха за финалния кръг на Евроволей 2017".

Всеки треньор би искал да има играч като Василева. Тя реализира общо 41 точки при трите победи над отборите на Белгия, Австрия и Швейцария, като с пълен актив от 9 точки, българките станаха лидер в крайното класиране.

"Играхме страхотен мач и показахме на какво сме способни. Чувствам се страхотно", заяви Алекс след категоричната победа с 3:0 над Белгия. "Ако преди 5 години някой ми беше казал, че ще играя на 2 Европейски първенства, както и на още едно, което ни предстои, преди да съм навършила 17 години, нямаше да му повярвам. Всеки голям турнир ти дава много опит, като това е нещото, което ти трябва, за да станеш велик състезател", допълва 16-годишната волейболистка.

Василева не се страхува да играе много мачове, ами точно обратното: "Що се отнася до свободното ми време, аз не правя нищо специално. Аз просто си почивам, защото принципно нямам много свободно време. Прекарвам голяма част от времето си с моя клуб или с националния отбор. 

"Най-голямата ми мечта е да стана велик волейболен състезател", казва още тя.

Въпреки, че Александра Василева е само на 16 години, едно нещо е сигурно - за нейните треньори и съотборнички тя е мечтан капитан и играч, пише в заключителната част на материала. /БГНЕС