Часове преди старата на финалите в мъжкото ни волейболно първенство между ЦСКА и Левски Сиконко бе проведена специална среща по сигурността на срещите в „Арена Самоков”. Вечното дерби за златните медали стартира довечера от 17:30 часа в Самоков, като предстоят още мачове утре, в неделя и при необходимост 19 и 21 април.

С оглед безопасността и сигурността на публика и участници, снощи бе проведена специална среща в присъствието на представители на Българска федерация волейбол, клубовете на Левски Сиконко и ЦСКА, управителят на залата и полицията. Сбирката бе в Арена Самоков, където път от вчера тренират сини и червени.

Публиката ще бъде допускана на трибуните след проверка и срещу билети. Феновете не червените пък отново както за срещите от Шампионската лига имат групово по пътуване до Самоков. Относно сините привърженици няма официално обявена екскурзия, но местните вече са се организирали.

ЦСКА е сочен за фаворит според букмейкърите. С три пъти по-голям шанс за успех в първия мач от финалния плейоф. През този сезон настоящите сини шампиони нямат победа над армейците.

В същото време пък на гърба на вечното дерби ще се играят и други два волейболни мача – не от първенството, а като част от програмата на Купата на България. Също като Левски и ЦСКА от 17:30 часа, но в Дупница Марек Юнион Ивкони посреща ЛукОйл Нефтохимик в ¼-финал за националната купа. В Каварна пък, спечелилият промоция в Суперлигата тим на Калиакра е домакин на Арда Кърджали.