ЦСКА направи първа тренировка в 5-хилядната зала Тренто. Шампионите на България се потиха два часа в дома на шампионите на Италия.

Националното либеро Теодор Салпаров бе обстрелван от бившите си треньори в Динамо Москва Радостин Стойчев и Серджо Бусано след приключване на занимманието. С бомбастичните топки изпращани от машината VB Attack бяха изпитани Иван Колев и Рафаел Паскуал. В теста и насочването на уреда за посрещачи се включи и Сашо Попов. Подобен уред бе ползван и от българския национален отбор по време на Световната лига това лято и преди Олимпиадата.

Първата контрола на червените на Апенините ще бъде утре привечер, като загрявката на двата тима ще започне в 17:30 местно – 18:30 българско време. Тогава един срещу друг ще се изправят бившите съотборници Теодор Салпаров и Матей Казийски. Волейболист 1 на Европа за 2006 година и Михал Винярски ще си съперничат на поста посрещач с Рафаел Паскуал и Иван Колев. Другите индивидуални сблъсъци ще бъдат Никола Гръбич – Иван Зарев, Емануеле Бирарели – Светозар Иванов, Марко Пископо – Теодор Тодоров, националното ни либеро Салпаров срещу Андреа Бари. Кениецът Филип Майо, който за първи път стъпва на Ботуша ще се надиграва с бразилския диагонал на Тренто Леандро Висото. Александър Попов пък ще премери сили отново с Радостин Стойчев, след като двамата треньори за последно бяха един срещу друг на Купа България през 2004 година.

Проверката Тренто-ЦСКА ще бъде първи мач между италиански и български тим от 24 януари 2007 година ,когато в Шампионската лига се изправиха Лубе Банка Мачерата и Левски Сиконко. Утрешните съперници са участници в най-престижния клубен турнир този сезон.

Наставникът на червените не устоя на изкушението и се включи в заниманието, като изпълни няколко сервиса с топката Молтен, която се използва в италианското първенство.

На голяма популярност в Тренто се радва европейският шампион с Испания Рафаел Паскуал.

В лагера на ЦСКА няма здравословни проблеми, но не стоят така нещата при домакините. Вторият български волейболист в Тренто Красимир Стефанов ще пропусне мача, защото е контузен. Пред Гонг той сподели, че днес ще му бъде направен магнитен резонанс защото има усукано коляно, има съмнения за разкъсан менискус.

Всички българи останаха очаровани от зала Тренто в Южен Тирол, която е за 5 хиляди зрители. Съоръжението е напълно изчистено и без излишни неща, направена по най-лесния и добре изглеждащ начин. Наставникът на шампиона в Серия А1 Радостин Стойчев пък разпри пред Гонг, че по цял ден е в залата, излиза само за да обядва. Компания му преви и помощникът му Серджо Бусато, с когото са заедно още от Динамо (Москва).

Също отлични са впечатленията и от хотела на ЦСКА. Едно прекрасен спортен комплекс до залата, в който не липсва лукс, модерни технологии, плазмени телевизори, а учудващо в душ-кабината има дори столче.